Se nyhedsbrevet i browser
Logo

Nyheder fra din Tube

- Skoletube & Studietube

 
 
Koordinater og Piskel
 

Teknologiforståelse med koordinater og Piskel

Billeder kan blive levende med lidt kendskab til koordinatsystemet. 

Et billede er punkter i et koordinatsystem, og i indskolingen kan eleverne øge deres teknologiforståelse og matematiske kompetencer ved at tegne koordinater i programmet Piskel. I dette inspirationsindlæg arbejder vi med at gøre koordinater til kunst og streger på et stykke ternetpapir til levende figurer.
 
Med værktøjet Piskel kan elever i indskolingen kommer tættere på en forståelse af digitale billeder og samtidig arbejde med koordinatsystemer. 
 
Se indlægget her
 
Sådan styrer du udseende
 

Sådan styrer du udseendet af dine kanaler

Al magt til kanalejeren - eller næsten. 

I vores helt nye kanaldesign på Skoletube, har vi nu gjort det muligt for kanalejeren at bestemme, hvordan kanalen skal tage sig ud, når elever, kollegaer eller andre besøger den. Ejeren kan nemlig bestemme, hvordan medier skal vises og sorteres og han/hun kan bestemme, hvordan brugerlisten skal se ud.
 
Det er vigtigt, når man formidler sine informationer, at man også kan styre formen.
 
Har du slet ikke stiftet bekendtskab med vores nye kanaldesign, så kan du se alle vores trin-fortrin-vejledninger, som sætter dig sikkert i gang med kanaler: https://www.skoletube.dk/group/KanalerogSamlinger
 
Se hvordan du gør
 
Piskel på skoletube
 

Lav din egen pixelkunst og animér den

I det nye værktøj Piskel på Skoletube, kan du tegne og animere i pixels. 

Tegn figurer, ting, landskaber, actionscener eller noget helt andet med alle de fantastiske muligheder i Pixel-animationsprogrammet Piskel. 
 
Programmet er netop landet på Skoletube, og vi har lavet en stribe vejledninger, som guider dig godt i gang med alle de fantastiske muligheder. 
 
Meget mere om Piskel
 
 

En fed ide til din undervisning

Lad eleverne dele deres læseoplevelser
Forsider i Book Creator
Lav plakater og collager
 
Find flere her...