Se nyhedsbrevet i browser
Logo

Nyheder fra din Tube

- Skoletube & Studietube

 
 
Ny Webapp
 

Ny Webapp og hvad så?

Den 13. februar 2023 får du fingre i vores nye Skoletube WebApp.
Vi har lagt os i selen og strammet kraftigt op på layout og muligheder på Skoletube, og det får du nu gavn af.

Den gamle “native” app, som du tidligere har arbejdet med fra din iPad eller mobiltelefon bliver nu erstattet af en WebApp. Den gamle app udgår og vil fra 13. februar 2023 ikke længere blive supporteret. Den vil også blive fjernet fra App store og Google play.

Intet af det, som du har liggende på Skoletube forsvinder, selv om du sletter app`en. Det vil altsammen kunne findes i den nye WebApp.
 
Det er supernemt at "installere" den nye webapp, og vi har (en meget korte) videovejledning her. Samtidig har vi også samlet korte vejledninger til installation af de 8 native apps, som hører til Skoletubes værktøjer: Wevideo, Cospaces, Mindmeister, Padlet mfl.
 
Ny Webapp og vejledninger
 
Læseraketten på Book Creator
 

Tá med Skoletube og hele verden i skole

Hele Verden i Skole har i samarbejde med Skoletube og Leg med IT lavet to bogskabeloner til programmerne Book Creator og Bookiie på Skoletube.

Der er en skabelon til henholdsvis indskoling og mellemtrin. I bogskabelonerne kan eleverne arbejde med både portrætter og de skønlitterære tekster.

Opgaverne i Book Creator og Bookiie lægger op til at arbejde kreativt med både lyd, billeder, video, tegneserier og tekst, når eleverne skal formidle deres viden om børnene, historierne, Verdensmålene og Børnekonventionen. Bogskabelonerne er udviklet af Rikke Falkenberg.

 
Tá med Hele verden i skole
 
Rovfugle
 

På rov med fugle og Skoletube i indskolingen

Rovfugle, er et nyt spændende materiale målrettet elever i indskolingen. 

Den digitale læse- og opgavebog om Rovfugle findes både til Book Creator og Bookie, via SkoleTube.

Gennem bogen kan eleverne tilegne sig generel viden om rovfugle. Derefter kan de vælge en rovfugl, som de gerne vil læse mere om.

I bogen er der en række opgaver, der kan anvendes på alle de beskrevne rovfugle. Som underviser kan du vælge til og fra på antallet af opgaver eleverne skal arbejde med.

 
Find materialet her
 
 

En fed ide til din undervisning

Lad eleverne dele deres læseoplevelser
Forsider i Book Creator
Lav plakater og collager
 
Find flere her...